Badminton og COVID-19
Klub: Varde Badmintonklub af 1961
Publiceret af: Lars Skovgaard Svenningsen
Dato: 12-03-2020 12:56:59
Kategori: Generelt
     
Overblik: Sådan forholder Badminton Danmark sig til coronavirussens udvikling i forhold til sporten i Danmark 

marts 11, 2020 22:39 Skrevet af Jonas Kildegaard Rasmussen

Opdateret 11.03.2020

De danske myndigheder opfordrer til at aflyse eller udskyde arrangementer med over 100 gæster på grund af coronavirus. På baggrund af den udmelding giver vi i Badminton Danmark her et overblik til dig som badmintonspiller i forbindelse med Badminton Danmarks events og mesterskaber. 
 
Først og fremmest opfordrer vi ALLE klubber og medlemmer til IKKE at ringe til administrationen i morgen (torsdag den 12. marts) for at få svar på diverse spørgsmål.
Det er for administrationen en umulig opgave at kunne håndtere de mange forventede henvendelser, og vi kan heller ikke på nuværende tidspunkt give svar på alle spørgsmål, da vi ganske enkelt ikke kender alle konsekvenser og det fulde omfang. Vi håber på alles forståelse herom.
Vi vil løbende opdatere vores hjemmeside og denne artikel med alle relevante informationer og opfordrer derfor alle til at holde sig orienteret her. I forhold til selve coronavirussen (Covid-19) bedes du altid holde dig opdateret på www.coronasmitte.dk.
 
Disse af Badminton Danmarks mesterskaber udskydes i første omgang på baggrund af myndighedernes anbefalinger
•RSL DM Senior+, Herning, der skulle være afholdt i weekenden den 14. – 15. marts
RSL DMU, Varde, der skulle være afholdt i weekenden den 27. – 29. marts
Badminton Danmark arbejder allerede på at kunne afholde RSL DM Senior+ på et senere tidspunkt og RSL DMU konkret den 21.-24. maj. Vi vil melde mere konkret ud om dette, når vi har haft mere tid til at se på mulighederne sammen med arrangørklubberne.
 
Disse turneringer udskydes i første omgang på baggrund af myndighedernes anbefalinger:
•Grand Prix Circuit-finalestævnet i Svendborg, der skulle være afholdt i weekenden den 14. – 15. marts
Finalestævnet udskydes i første gang på ubestemt tid. Vi vil melde mere konkret ud om dette, når vi har haft mere tid til at se på mulighederne sammen med de ansvarlige i Svendborg.
 
Øvrige turneringer i den kommende weekend, fredag-søndag, den 13.-15. marts:
•Hvorvidt den enkelte turnering skal aflyses, udskydes eller gennemføres må bero på en lokal vurdering hos den arrangerende klub. Badminton Danmark anbefaler og opfordrer alle arrangører til at følge regeringens anbefalinger.
 
Holdkampe i de kommende uger:
•Hvorvidt de planlagte holdkampe skal aflyses, udskydes eller gennemføres må bero på en lokal vurdering hos den arrangerende klub. Badminton Danmark anbefaler og opfordrer alle arrangører til at følge regeringens anbefalinger.
•Badminton Danmark vil i torsdag den 12. marts internt drøfte konsekvenserne i forhold til aflysninger eller udskydelser af holdkampe, og vil løbende holde alle berørte klubber orienteret.
 
Træninger i de kommende uger:
•Hvorvidt de planlagte træninger skal aflyses, udskydes eller gennemføres må bero på en lokal vurdering hos den arrangerende klub. Badminton Danmark har ikke noget samlet overblik over klubbernes planlagte træninger og anbefaler og opfordrer alle klubber til at følge regeringens opfordringer.
 
Generelt:
•På baggrund af Sundhedsstyrelsens anbefalinger om ikke at give hinanden kys, kram og hånd, anbefaler Badminton Danmark, at spillere ikke siger tak for kampen ved at give hånd til modstanderen efter endt kamp. Selvom det går imod vores Fair Play-kodeks, har begrænsning af smitterisikoen naturligvis større prioritet. En alternativ måde at sige “tak for kampen” på kan være at gøre det med skoene, som man støder mod hinanden, at vinke til hinanden eller ved at folde hænderne og bøje hovedet.
 
Generelle anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen, som Badminton Danmark ønsker at videregive:
•God håndhygiejne, primært håndvask, evt. hånddesinfektion, hvis hænderne er rene og tørre
•Undgå håndtryk, kys og kram og begræns den øvrige fysiske kontakt
•Undgå kontakt med personer, der har symptomer på forkølelse og/eller luftvejsinfektion
•Alle bedes forholde sig til at holde rimelig afstand ved længere ophold ved siden af hinanden under arrangementet.
•Host eller nys i engangslommetørklæde, alternativt i albuebøjningen
 
Her kan du holde dig opdateret på udviklingen
Myndighedernes retningslinjer opdateres løbende. Vi anbefaler derfor, at du til enhver tid følger med på deres hjemmesider, så du får de helt aktuelle anvisninger.
Nyttige links er:
•Coronasmitte.dk, her finder du en meget udførlig Q&A
•Sundhedsstyrelsen: www.sst.dk 
•Styrelsen for Patientsikkerhed: www.stps.dk
•Statens Seruminstitut: www.ssi.dk
•Udenrigsministeriet: www.um.dk (rejsevejledninger)
 
Klik og download DIF’s præsentation af deres vejledninger og anbefalinger lige her Coronavirus – DIF
 
Til turnerings- og mesterskabsarrangører:
På Sundhedsstyrelsens hjemmeside kan I downloade Sundhedsstyrelsens Forebyg smitte-plakat og sætte op i hallen/hallerne: https://www.sst.dk/da/Udgivelser/2020/Forebyg-smitte—Plakat
 
Til turnerings- og mesterskabsarrangører:
På Sundhedsstyrelsens hjemmeside kan I downloade Sundhedsstyrelsens Forebyg smitte-plakat og sætte op i hallen/hallerne: https://www.sst.dk/da/Udgivelser/2020/Forebyg-smitte—Plakat
 
RSL UDM:
RSL UDM spilles den 3.-5. april.
Badminton Danmark fortsætter pt. planlægningen af RSL UDM i tiltro til, at arrangementet kan gennemføres som planlagt.
 
RSL Final 4:
RSL Final 4 spilles 17.-18. april.
Badminton Danmark fortsætter pt. planlægningen af RSL Final 4 i tiltro til, at arrangementet kan gennemføres som planlagt.
 
TOTAL BWF Thomas & Uber Cup:
Thomas & Uber Cup spilles den 16.-24. maj.
Derfor fortsætter Badminton Danmark planlægningen af Thomas & Uber Cup i tiltro til, at vi kan gennemføre arrangementet som planlagt.
Alle kan roligt sikre sig en billet til mesterskabet. Skulle Thomas & Uber Cup spilles med restriktioner ser Badminton Danmark på flere scenarier for mesterskaberne. Vi kan spille med begrænset antal tilskuere, vi kan spille uden tilskuere eller lignende. Hvis vi kommer i en situation, hvor arrangementet må afvikles uden tilskuere, vil alle der har købt billet få deres billetudgift refunderet.
 
Badminton Danmark tager situationen alvorligt, og vi er i løbende dialog med BWF og Sundhedsstyrelsen. Vi vil fortsætte med at holde os opdateret og følge deres anbefalinger. 

 

Kontakt

Flemming Høj
Fredensvej 3
6800 Varde
Tlf.: 23 38 17 98
Email: formand@vardebk.dk